maanantai 27. elokuuta 2012

6 | Pikku askelia.

Mulla oli lauantaina taas kouluvalmennus ja menin Mialla. Me mentiin tunnilla C tason koulujuttuja, ja treenailtiin siinä sitten vähän koulukisoihin. Aloitettiin tunti ihan keskiympyrällä. Minulla oli aika paljon vaikueuksia saada Miaa suusta tasaiselle tuntumalle, tai edes tuntumalle. Minulla on usein ongelmana se, että kun en saa sitä tuntumalle, niin alan lyhentämään ohjaa niin, ettei poni voi käyttää enää selkäänsä. Nyt kumminkin kun tajusin ratsastaa ponia pidemmällä ohjalla ja enemmällä pohkeella, niin poni alkoi kulkemaan kivemmin kuin viimeksi. Kun tehtiin ravissa uralla lisäyksiä, minun piti hirveän varovasti asteittain alkaa nopeuttamaan, koska muuten tuntuma ponin suuhun katosi kokonaan. Ensimmäiset lisäämiset olivat iha hirveitä, mutta pikkuhiljaa ponin muoto ja tuntuma suuhun alkoi säilymään, mutta silloin minulle taas tuli ongelmia saada poni kiinni kun pitkä sivu loppui. Teimme sitten laukassakin vähän samankaltaistä tehtävää uralla. Toiselle pitkälle sivulle keskilaukkaa ja muuten normaalia harjoituslaukkaa. Vasempaan suuntaan poni oli paljon huonompi kuin oikeaan, mutta saatiin siihenkin iha okei hetkiä. Vaikka tunti suurimmaksi osaksi meni tuntuman saamiseen, niin oli se silti parempi kuin viimeksi, kun en yrittänyt lyhentää ponia liikaa. Pikku askelia.

Kaikki kuvat © Sini.

Mian hirvee harja...

2 kommenttia:

  1. Mulla käy hepan kanssa välillä samoin, että kun se käy hankalaks eikä haluis polkee rehellisesti alle ja tulla tasaselle tuntumalle niin rupeen lyhentämään ohjaa ja sit heppa käy junnaa viel enemmän. Mut pitää vaa yrittää aatella et alkuverkoista lähtien heppa reippaaks ja kunnolla käyntiin takajaloista, sit "alhaalta ylös" muodon kanssa :) Kivoja kuvia, etenki toi kolmas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää ensi kerralla muistaa tuo, Mia usein jättääkin käyttämättä takapäätään, kiitos paljon kommentista(: ! Ja mulla on ollut hyvä kuvaaja ;)

      Poista