torstai 7. helmikuuta 2013

39 | Super tyytyväinen ratsastaja!

Hei taas. Meillä oli taas eilen normaali keskiviikkotunti ja menin sen Bobbylla. Se oli sinäänsä aika yllätys, koska sitä ei yleensä saa heppatunneille. Olihan se tietysti ihan positiivinen yllätys! Olen menossa siis Bobbylla aikuismerkkiin tulevana sunnuntaina. Alunperin minun piti mennä myös Mialla C-merkki, mutta kisoissa oli niin paljon osallistujia, että kaikki sai mennä vaan yhden radan. Koitan päästä vielä perjantaina jollekkin tunnille Bobbylla, jos mahtuu.

Aloitimme tunnin pikaisella itsenäisellä alkuverryttelyllä kaikissa askellajeissa. Koitin saada ponin ratsastettua oikealta kunnolla läpi ja se osoittautuikin yllättävän vaikeaksi. Jumppailin sitten oikee puolta aika paljon ja pikkuhiljaa se alkoikin antaa sieltä periksi. Bobby yritti koko ajan lähteä kipittelemään ja laahustelemaan. Koitin vain sitten ratsastaa vähän tahdikkaampaa ravia pohkeella ja rauhoittaa omaa kevennystä. Otimme myös pikaiset laukat alkuverkassa ja poni ei ollut oikeen minkäänlainen. Se ei ollut ihan vielä vertynyt ja se ei meinannut oikein taipua laukassa. Jossain vaiheessa minua alkoi vähän ärsyttää ja huomasin, että rupesin ratsastamaan taas vähän turhan hermostuneesti, mutta sain itseni kumminkin koottua aika hyvin. Ponikin alkoi tulla paremmaksi, kun vain itse pysyin rauhallisena.

Alkuverryttelyn jälkeen siirtelimme käyntiin ja aloimme tekemään varsinaista tehtävää. Teimme toiselle pitkälle sivulle keskiympyrän käynnissä ja toiselle pitkälle sivulle pienet pohkeenväistöt. Pari askelta uran sisäpuolelle ja sitten takaisin uralle. Aluksi poni vain kipitti väistön läpi, joten yritin tehdä väistöt tosi nopeasti. Koitin rauhoittaa ponia ja mennä askel kerrallaan väistöt. Koitin miettiä tosi paljon samoja juttuja mitä jouduin miettimään silloin, kun me teimme takaosakäännöksiä. Käynnissä väistöt olivat aika hätäiset ja koitin vain itse ratsastaa rauhallisesti ja olla menettämättä hermojani väistöissä. Ravissa väistöt olivat jotenkin paljon paremmat ja poni malttoi mennä rauhallisemmin. Varsinkin oikealle väistöt olivat tosi hyvät ja poni säilytti muotonsa koko väistön läpi ja kuunteli. Myös keskiympyrällä poni rupesi taipumaan paljon paremmin ja ravista alkoi pikkuhiljaa tulla letkeämpää ja letkeämpää.

Koska väistöt sujuivat kaikilta, siirryimme kahdelle pääty-ympyrälle laukkaamaan. Bobbyn laukka oli ihan sika hyvä! Poni kantoi itsensä todella, laukka pyöri kunnolla eikä ollut niin myllertävä kuin yleensä ja poni muutenkin kuunteli ihan sika hyvin kaikkia mun apuja. Pystyin säätelemään laukkaa tosi hyvin ilman, että laukka muuttui nelitahtiseksi. Poni oli myös vasemmalle tosi hyvä, vaikka yleensä se vasemmalle on tosi tahmea. Olin ihan super tyytyväinen laukkoihin. Sitten otimme vielä pikaiset loppu verkat ja koitin vain taivutella aika reilusti oikealle ja ratsastaa isoa ravia eteenpäin.

Olin todella ylpeä itsestäni siitä, että vaikka alkutunti ei onnistunut ihan hyvin niin en menettänyt hermojani vaan ratsastin tehdäkseni ponista paremman. Poni oli muutenkin joten ihan super se kuunteli varsinkin lopputunnista niin hyvin kaikkia apuja ja oli vain niin kevyt ja ihana. Toivottavasti poni menisi yhtä kivasti kisoissa kuin tuolla tunnilla! Koitan vielä päästä perjantaina Bobbylla tunnille ja sitten on vielä lauantaina valkku.

Venyy venyy :D

2 kommenttia: