lauantai 9. helmikuuta 2013

40 | Näiden tuntien perusteel on hyvä mennä kisoihin!

Or not... Huomenna olisi kisat ja tarkoituksena oli mennä Bobbylla siis se aikuismerkki ja fiilikset ei oo nyt ihan parhaat. Päätin mennä eilen tunnille ja ne menivät tunnilla puomeja, joka oli sinäänsä aika kivaa vaihtelua kaikelle kouluilulle, vaikka kyllä aina koulu voittaa! Menin siis tietenkin Bobbylla, koska tarkoitus oli samalla treenata vähän kisoihin. Eilisestä tunnista ei sen enempää, että poni oli sairaan tahmee ja kankee. Se oikein pisti vastaan kun yritin taivuttaa oikealle. Lopussa siitä tuli ihan siedettävä, mutta ei missään vaiheessa ollut oikein sellainen mitä kisaradalle haluisin. Tästä tunnista ei kuvia ole (onneksi...). Tähän väliin pari hassun hauskaa kuvasta.


Tänään oli siis tietysti taas valkku. Vähän eilisen pohjalta jo tiesin millainen poni tulisi tänään olemaan. Aloitimme sitten alkuverkan sillä, että menimme heti pääty-ympyröille ja siellä testasimme ponien reagointinopeutta. Bobby reagoi tänään pohkeeseen ihan hyvin, mutta oli vieläkin aika kankea, tällä kertaa tosin vasemmalle. Otimme kaikkia askellajeja ja meidän piti pystyä säätelemään askelen pituutta, ympyrän suuruutta ja eri askellajeja aika nopeassa tahdissa, eli meillä ei ollut kauheasti aikaa valmistella tai ratsastaa poni hyväksi vaan sen piti olla heti hyvä ja heti reagoida apuihin. Bobby oli kyllä reilusti paremman tuntuinen kuin eilen. Laukassa se ei meinannut taipua melkein ollenkaan, mutta pystyin kyllä säätelemään askelen pituutta aika hyvin. Jatkoimme sitten ympyröiltä laukassa uralle. Sen jälkeen teimme ravissa, laukassa ja käynnissä radan eri osia kuten halkaisijoita, pysähdyksiä ja siirtymisiä yms.

 Poni parani kyllä koko ajan loppua kohti, mutta ei siltikkään ollut missään vaiheessa tuntia ihan parhaimmillaan. Ehkä se olisi sitten huomenna tosi hyvä. Yleensä Bobby radalla hyytyy tosi paljon ja itse unohdan ratsastaa hyvät tiet ja siirtymiset yms. pisteessä, eli eniten prosentteja lähtee yleensä siitä, että en itse ratsasta tarpeeksi hyvin. Pitää siis radalla muistaa ratsastaa huolellisesti, istua tarpeeksi ryhdikkäästi ja hymyillä :D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti