torstai 28. helmikuuta 2013

42 | Anteeksi hiljaisuuteni :(

Anteeksi tämä pitkä hiljaisuuteni. Viime viikollahan minulla oli hiihtoloma. Olin lauantaista maanantaihin mökillä, joten en mennyt valkkuun lauantaina ja sitten tiistaina olinkin jo kipeänä... No perjantaina olin suurin piirtein terve, joten pääsin lauantaina ridaamaan valkun. Oli tosi kiva hiihtoloma, kun oli kipeänä kuumeessa koko loman <3. Minähän menen nykyään valkuissa siis Spot nimisellä ponilla. Bobby on valitettavasti kisoissa sen verran tahmea ja se ei nauti siitä yhtää, niin ehkä näin on parempi. Vähän kyllä harmittaa kun en enää saa mennä Bobbylla niin paljon, kuin haluisin :(. Jos en aikaisemmin niin pääsiäisenä Husöseen tulee Ville Vaurio ja Pia Pantsu pitämään tunteja ja menen yhdelle molemman tunnille ja silloin olisi tarkoitus mennä Bobbylla.

Sitten kumminkin lauantain valmennukseen. Koska oma opettajamme oli lomalla, meillä oli sijaisena yksi toinen Husön opettaja. Viime kerrasta kun menin Spotilla on aikaa, joten en oikein alusta tajunnut mistä napeista pitää painella. Olin itse alussa todella jännittynyt ja se tarttui Spottiinkin. Se kulki siellä kaula pitkänä todella jännittyneenä ja vain kipitti. Laukkojen jälkeen aloin kumminkin itse rentoutumaan ja saamaan vähän touchia poniin ja se alkoikin kulkemaan paljon kivemman tuntuisesti. Teimme tunnilla ihan perusjuttuja, joten en niistä jaksa selittää enempää. Spottia ei ehkä missään vaiheessa tuntia ollut parhaimmillaan, mutta kyllä se parani paljon loppua kohden. Huomaa kyllä, että se ei ole sellainen poni kellä on tottunut menemään, joten alussa oli paljon vaikeuksia saada poni toimimaan. Kyllä tämä tästä parin valkun jälkeen alkaa jo paranemaan, olen luottavaisin mielin :). Kuvista suuri kiitos Oonalle ♥Loppuraveja.
Keskiviikkone me mentiin meidän omalla tunnilla kavaletteja/puomeja ja minun teki niin paljon mieli vain mennä koulua, joten vaihdoin sitten 19:00 tunnille. Sain vihdoin ja viimein Tanen, jolla en ole ennen mennyt ja jota olen jo pitkään halunnut. Tane on noin 173 cm korkea hevosruuna ja on Husön korkein tuntihevonen. En meinannut saada sille satulaa selkään kun olen itse vajaat 160cm... Me menimme kumminkin tunnilla hevosen etuosan hallintaa volteilla ja teimme vähän takaosakäännöksiä, jossa tuli hyvin esille hevosen lapojen hallinta. Aloitimme ravialkuverkalla ja sitten teimme vähän yhdessä keskiympyrällä alkuverkka laukkoja. Tane oli tosi pitkä ja ehkä vähän lötkö alkutunnista, joten sitä piti ratsastaa paljon jalalla takaata eteen ja sainkin sen aika kivasti kuulolle. Kulmissa se kumminkin esitti pelkäävänsä ja aina vähän väliä päätti flipata ihan täysin kulmissa, mutta muuten se käyttäytyi ihan nätisti. Teimme sitten niin, että teimme jokaisen sivun keskelle voltin ensiksi käynnissä ja sitten siirryimme raviin. Tane yritti volteilla vähän karata ulos ja huomasin itsekkin, että minulle ei ollut ulkopohje kunnolla kiinni. Tane alkoi lyhentyä aika kivasti varsinkin lopputuntia kohti ja ravista tuli kivan temmokasta. Hetkittäin annoin sen kumminkin vähän venyä ja tahdin kiihtyä, mutta senkin sain korjattua sillä, että ratsastin. Tane oli ihan sairaan kiva over all ja toivon, että saisin mennä sillä useamminkin :) ♥ Pari kuvaa alkutunnista © Anna.

Jalka ?? O.o

Koska minulla on pari rästiä ja sain tilaisuuden mennä Erkillä, niin tottakai halusin mennä vielä toisellekkin tunnille! Me mentiin tunnilla tätä samaa tehtävää, mutta me laukkasimme pikkaisen vähemmän, joka on Erkin kanssa vain hyvä, koska se vähästää tosi nopeasti laukassa. Erkki oli koko tunnin läpi ihan super kevyt ja ei painanut kädelle. Vähän se yritti volteilla lähteä karkaamaan ulos ja tahti meinasi välillä vähän kiihtyä, mutta muuten se oli niin super ♥ Olin koko tunnin iha super tyytyväinen, kun se hevonen oli vaa ihan loistava. Mitä nyt ite mokailin sillon tällön, muten en voi ku vaa ylistää Erkkiä. Haluaisin mennä silläkin taas mahollisimman paikkoin koska se on vaan niin super ihana :) Nämäkin kuvat on ottanut Anna ♥ Ja anteeksi rajaukset, mutta ilmeeni olivat liian K-18.2 kommenttia:

  1. tervetuloo joukkoo mäki makasin hotellihuonees kuumees koko loman Xd Ja tää on tosi kiva ku laitat melkee aina kuvii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo oli kyl iha paras hiihtoloma ikinää !! :D ja kiitos must on kivaa laittaa näit kuvii vähä demonstroimaa meijän menoo vaik se ei ain ookkaa ihan niin nättii aina :P

      Poista