sunnuntai 27. tammikuuta 2013

37 | Uudet housut sen tekee :)

Hei taas! Eilen minulla oli taas valmennus ja sen lisäksi tungin yhdelle tunnille mukaan Mian kanssa. Yhdelle laitumelle on aurattu rata, jossa voi pääasiassa kävellä, ravailla ja yhdellä sivulla vähän laukkailla, niin olihan pakko päästä sinne kokeilemaan :)! Mia ei olisi mennyt yhtään tuntia, jos en olisi tullut, koska kukaan ei uskaltanut ottaa sitä sinne, koska siitä ponista ei ikinä tiedä mitä se keksii. Viime keväänä kun olimme pikkulaukkiksella baanattamassa, niin poni päätti, että hänhän ei liiku ja yritti heittää minut alas. Jotain tuon tapaista odotin tälläkin kertaa :D. Koko päivän odotin vain, että pääsisin jo ratsastamaan, tuli ihan sellainen fiilis, että olisin taas 8-vuotias. Ja minulla oli myös minun uudet pökät HV Polot, joihin olen rakastunut ♥

Nousimme maneesissa selkään ja lähdimme siitä kävelemään radalle päin. Radalle jakauduimme pareihin, minä olin sitten Anjan pari. Päätimme aluksi, että Anja menisi edellä, koska emme tienneet miten Mia suostuisi liikkumaan. Ekalla kierroksella kävelimme vain ja katsoimme missä kunnossa rata oli. Radassa oli jääpohja, joten siellä oli pari isompaa kuoppaa, joten joissain kohdissa piti sitten ottaa vähän rauhallisemmin. Kaikkialla pystyi kävelemään ja ravaamaan rauhassa, mutta tien puoleisella sivulla uskalsi ottaa vähän laukkaa. Kävelimme ja ravailimme siellä Monan kanssa, kunnes ensiksi Anja vähän villiintyi ja sen seurauksena Mia perässä. Molemmat ponit lähtivät laukkaamaan suoraa pitkin ja molemmat ratsastajat siinä vaiheessa yrittävät tuskissaan pysäyttää poneja :D. No saatiin onneksi molemmat ponit rauhottumaan ja päätimme siinä vaiheessä, että minä menen edelle. No Mia meni ihan kiltisti, kunhan sillä oli koko ajan jotain tekemistä. Heti kun istuin vain niin poni alkoi kyttäämään ja steppailemaan. Otimme myös pari aika rauhallista laukkapätkää ja sitten menimme vielä lopuksi maneesiin laukkailemaan. Oli kyllä tosi kivaa vaihtelua maneesissa pyörimiselle :).


Söpöstely kuva perjantailta :)
Sitten meillä oli vielä valkku illalla. Valkun kanssa me oltiin ihan maneesissa. Tunnilla me mentiin tahdin, vauhdin ja askeleen säätämisiä. Alussa me vaihdeltiin käynnissä nopean ja hitaan käynnin välillä. Idea oli se, että me pystyisimme askeleen pituuden lisäksi säätelemään ponin tahtia. Bobbylta nopea käynti onnistui tosi hyvin, se vain kipitteli mun alla. Hitaan käynnin kanssa olikin sitten enemmän työskenneltävää. Bobby ei kuunnellut yhtään pidätteitä, jyräsi vain. Tein sitten pari pysähtymistä ja otin pari kertaa vähän isomminkin puolipidätteen, mutta ne eivät tuntuneet auttavan. Poni oli muutenkin tosi jäykkä, mutta se kuunteli pohkeet tosi hyvin. Teimme sitten vielä käynnissä kokoomisia ja pidennyksiä. Teimme tätä samaa ravissa, mutta lisäsimme siihen pari juttua. Pitkillä sivuilla piti tehdä kaksi lisäystä, lisäys-harjotusravi-lisäys. Lisäykset onnistuivat ihan hyvin, mutta poni ei meinannut siirtyä harjotus raviin. Lyhyille sivuille piti myös tehdä voltit. Bobby taipui volteilla oikealle tosi hyvin, mutta vasemmalle se vain hyytyi ja kaatui sisään. Teimme myös parit keskiravit lävistäjälle suuntaa vaihtaessa. Sitten teimme vielä laukassa tätä samaa nopea-hidas askel tehtävää. Kun piti mennä nopeita askelia, Bobby lähti vain kovempaa eteen, mutta askel ei nopeutunut yhtään. Kumminkin kun tajusin itse vähän "koota" hevosta, niin askelkin alkoi nopeutua. Teimme myös pari keskilaukat ja kokoomiset. Keskilaukoissa Bobbyn laukka oli ihanan pyörivää ja oikein tunsin kun se kauhoi etujaloilla maata. Kokoomisissa se ei koonnut kunnolla, vaan jyräsi vain ja meni normaalia harjoitus laukkaa. Teimme vielä lopputunnista parit ravi-pysähtymiset, ennen kuin aloimme loppuverkkaamaan.

Tunnista ei ehkä jäänyt mitä parhain fiilis, koska poni ei kuunnellut kunnolla pidätteitä, mutta meill oli silti pari tosi hyvää pätkää. Koitin myös itse istua tosi ryhdikkäänä ja muistaa pitää hartiat takana. Loppuun vielä pari kuvaa ja tällainen lyhyen puoleinen video :D Toivottavasti joku jaksaa katsoa sen kokonaan.


Esteratsastan ;D
Keskilaukkaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti