torstai 13. syyskuuta 2012

10 | Pitkästä aikaa näin ihanalla ponilla ♥

Aloitan postauksen pyytämällä anteeksi, etten ole saanut postattua vielä lauantain valkusta ja koulukisoista, heti kun saan kuvat niin postaan ! Kirjoitan kumminkin nyt keskiviikosta. Menin siis kaksi tuntia, ensimmäisen eli oman tuntini ja sitten toisen tunnin maailman parhaalla ponilla. Toi otsikon ihana ponihan viittaa siis Bobbyyn (: Minun piti alunperin mennä ensimmäinen tunti Emirillä, mutta kun sain tilaisuuden vaihtaa niin halusin mennä jollain jolla en ole mennyt niin päätin kokeilla Colaa.

Me mentiin tunnilla suoruutta jossa Cola ei tosiaankaan ole helpoimmasta päästä. Cola on siis 167 cm korkea hevosruuna, eli tosiaankin minun mittapuullani aika iso, eikä pohkeeni yllä kunnolla vaikuttamaan niin jouduin siinä tehdä vähän ylimääräistä työtä, että sain pohkeen läpi. Aloitettiin tunti pohkeenväistöillä. Tehtiin toiselle pitkälle sivulle siksak väistö, eli keskelle ja takas uralle, ja toiselle sivulle ihan uraa pitkin niin, että ponin takaosa oli sisäänpäin. Aluksi väistöt oli ihan sika vaikeita, Cola teki päinvastoin mitä pyysin. Tulimme tämän siis ravissa ja käynnissä. Saatiin kumminkin parit tosi kivat väistöt kun pääsimme yhteisymmärrykseen mitä piti tehdä. Väistöjen jälkeen Cola kyllä meinasi jäädä vähän vinoksi ja jouduin tehä kauheasti töitä, että se olisi suora. Otimme myös vähän verkkalaukkaa ja siinä vain keskityin että Cola liikkuisi ja ei vaihtelisi laukkoja. Sitten tulimme sellaista suoruus tehtävää, että tulimme ratapituussuntaan leikkaa ja siitä aina oikealle tai vasemmalle. Tulimme sen ravissa ja käynnissä ja myöhemmin laukassa silleen, että nostettiin laukka siitä alusta. Cola tuli koko ajan paremmin suorana ja paremmin pohkeiden välissä. Laukoissakin saatiin pari tosi kivaa pätkää. Sitten vielä loppuravailtiin ja ja pitkät ohjat.

Sitten toiseen tuntiin jonka menin siis Bobbylla. Sen idea oli vähän niinkuin, että kokeilisin miten meillä menee Bobbyn kaa ja ottaisin sen ehkä valkkuponiksi. Aloitimme tunnin sillä, että ratsastimme poneja eteen alas. Meidän piti mennä tooosi hidasta käyntiä, ei koottua vain vain hidasta. Tehtävän ideana oli se, että ponit alkaisivat kantaa itseään, koska ponin on vaikeampi kantaa itseään kun se menee hitaasti kuin kun se kipittää. Bobby oli tässä aika kivan tuntuinen, totteli hyvin pidätteitä yms. Sitten kun piti mennä nopeampaa niin se oli jo vähän vaikeampaa kun se lähti kipittämään kun piti kävellä pitkää käyntiä. Mentiin samaa ravissa ja se meni suurinpiirtein samalla tavalla. Sitten aloimme pikkuhiljaa lyhentää muotoa ja Bobbylle kävi vähän silleen, että se lopetti selän käyttämisen, mutta pikkuhiljaa sain sen turpaa vähän kohotettua ja pikkuisen ryhdikkäämmäksi. Sitten aloimme vähän laukkaamaan. Ensiksi laukkasimme vain ympyrällä ja heti kun rentoutin ulkokäteni niin Bobby alkoi pikkhiljaa myötäämään kaulasta ja kulkemaan kivasti. Sitten siirryimme uralle ja siinä meidän kulmamme ei ollut parhaita, mutta saatiin ihan kivojakin. Sitten siirryimme raviin ja vaihdoimme suuntaa ja otimme vähän toiseenkin suuntaan samalla tavalla. Siinä suunnassa meni vielä paremmin laukat ja poni oli vielä kivemman tuntuinen. Laukkojan jälkeen otimme pikaisen loppuverkan koska kello oli aika paljon ja sitten pitkät ohjat. Harmi vain kuvia ja videoita on vain ekoihin laukkoihin asti, mutta sentään jotain kuvia (:


Alkutunnin ravailuja

Sovimme nyt sitten ratsastuksenopettajani kanssa, että alan menemään Bobbylla valkuissa. Lauantaina on siis taas valkku ja siitä tulee postausta. Postauksen Cola kuvat ja videot © Sini ja Bobby kuvat ja videot © Anna ja Fanny, kiitos kaikille ! Ja anteeksi, että videosta tuli aika pitkä, oli vain paljon näytettävää :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti