torstai 27. syyskuuta 2012

15 | Iso ja random :)

Menin eilen Sasulla, joka on yksi kolmesta Husöseen perjantaina tulleesta uudesta hevosesta. Minulla ei oikeastaan ollut minkäänlaista kuvaa minkälainen Sasu olisi, koska en ole ikinä nähnyt sitä tunnilla tai kuullut siitä kommenttia, mutta yllätyin positiivisesti. Sain Sasun, koska toivoin tunnille jotain isoa ja randomia. Opettajani oli pohinut Avalonin, Sulon ja Sasun välillä, joten olen erittäin kiitollinen, että sain juuri Sasun :D

Minusta tuntuu, että tuntimme aihe oli lennokkuus, koska sitä sanaa ainakin kuulin paljon ja muutenkin yleisesti hevosen rehellisesti avuille saaminen. Sasu oli heti alusta asti sellainen, että heti kun itse rentouduin ja osasin myödätä sen valtavia askelia se alkoi kulkemaan pyöreänä ja käyttämään selkäänsä. Eniten ongelmia kaikissa askellajeissa, varsinkin laukassa, työsti kokoaminen. Kirjoitan noin jokaiseen postauksen, josta pikkuhiljaa alkaa huomaamaan, että se on yksi minun suurimmista ongelmista... Kumminkin kun muistin ratsastaa pohkeella tarpeeksi kyllä Sasukin suostui kokoomaan.

Laukassa tuli ongelmaksi se, että nostot oli selvästi vähän vaikeita Sasulle, mutta sain nekin kumminkin nostettua ihan kun muistin itse pysyä rentona ja rauhallisena. Ensimmäisen kerran, kun me laukkasimme, Sasu yht'äkkiä siirtyi raviin ja ei meinannut nostaa laukkaa. Sitten otin vain uudestaan rauhassa noston ja sain ihan kivasti nostettuakkin. Sasun laukka oli vain ihanaa! Se oli niin lennokasta ja ihanan rytmikästä. Laukassa, kun yritin koota, se yritti jäädä jurraamaan paikoilleen, mutta silloin yritin vain ratsastaa paljon pohkeella ja saatiin tosi kivoja pätköjäkin. Sitten ravailimme vielä loppuravit ja huomasin pikkuhiljaa, että Sasu alkoi vähän väsymään, koska se on vielä vähän lihakseton, mutta se silti koitti tehdä parhaansa.

Sasu oli tosi kiva kokeilu ja sillä voisin mennä useamminkin. Valittettavasti kuvia tunnista ei ole, mutta laitan lauantaina tarhasta otetun kuvan Sasusta, jottei postaus olisi ihan kuvaton. En osannu päättää kumpi kuva on kivempi, niin laitoin molemmat :D1 kommentti: