torstai 6. syyskuuta 2012

9 | Ehkä oon sittekki esteratsastaja ?

Pitäisköhän harkita lajinvaihtoa ;) No ei kyl se koulu mun laji on. Hypättiin tänään tunnilla ja menin Anjalla. Alkujärkytyksen jälkeen aloin pikkusen ajattelemaan positiivisemmin. Meillä oli tunnilla 6 esteen innaria, pääty-ympyröillä esteet ja suhteutettu väli toisellä pitkällä sivulla. Viimeksi kun hyppäsin Anjalla se tunti ei ollut ihan kuin elokuvista ja vannoin, että se olisi viimeinen kerta kuin hyppäisin sillä.


Koko alkutunnin keskityin siihen, että Anja olisi pohkeen edessä, sitten kun se liikkui eteen keskityin siihen, että se kevenisi edestä. Raippa viuhui aika kiitettävästi alkutunnista, onneksi tajusin ottaa kouluraipan. Me aloitettiin tunti niillä 2 kavaletilla pääty-ympyröillä, eka esteistunnassa ravissa, sitten kevyessä ja sitten alhaalla istuen. Anja oli kaikki suorat tosi hyvä ja oli kevyt edestä, mutta ympyröillä sen ravi hyytyi ihan sairaasti ja aloin tuupata hevosta. Kumminkin jossain vaiheessa sain sen vähän reippaammaksi eikä se enää malttanut ravata. Tultiin sama vielä laukassa ja laukassakin oli sama ongelma, että ympyröillä laukka hiipui, mutta sain senkin korjattua jonkun ajan päästä.

Sitten aloimme tulemaan innaria. Anja oli siinä vaiheessa jo aika kivasti pohkeen edessä ja kevyt. Innareille se tuli kivan reippaassa laukassa ja laukka säilyi aika samana. Innarin jälkeen kumminkin kun piti pysäyttää niin jarrut oli vähän hakusessa ja pysähdyksestä ei tullut kauhean siistin näköinen, mutta onneksi tultiin vielä toisen kerran. Se meni vielä paremmin ja pysähdyskin oli siistimpi ja poni kuunteli paremmin.


Sitten tultiin vielä pari kertaa suhteutettu. Koitin saada aika reippaan laukan ekalle esteelle ja sen säilymään välin läpi. Lähdin hevosta ennen hyppyyn ja tuuppasin hevosta. Tultiin sitten uudestaan silleen, että otettiin tokalla esteellä ohjat yhteen käteen. Tällä kertaa pääsin hyppyihin paremmin mukaan kun en ennen hevosta hyppyyn. Anjan laukkakin säilyi tosi kivan reippaana. Tultiin vielä kerran ilman jalustimia. Anjan laukka säilyi kaarteenkin läpi tosi kivana, mutta lähin ennen hevosta hyppyyn. Tokalle esteelle saatin kumminkin tosi kiva hyppy ja siihen oli hyvä lopettaa. Sitten vielä loppuravit ja pitkät ohjat.

Anteeksi minun ihanat ilmeeni :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti