sunnuntai 23. syyskuuta 2012

14 | Ihana Spotikka poni

Varasin itselleni keskiviikkona lauantaiksi irtotunnin, koska minua ärsyttiä niin paljon Lucia tunti, niin halusin sen pois mielestäni ja meillä ei ollut valkkua. Minun piti alunperin mennä Centillä, mutta koska Spotin ratsastaja ei tullut ja Centti olisi mennyt 3 tuntia, niin vaihdoin Spottiin.

Tunnilla me menimme ravissa ja käynnissä kolmikaarista ja laukkaa keski-ympyrällä. Alkutunnista minun piti ratsastaa Spottia aika paljon pohkeella, että sain sen oikeasti käyttämään takajalkoja ja selkää, mutta samalla minulla oli hirveä työ, ettei se lähtenyt liian lujaa. Se oli tosi jäykkä oikealle, mutta kun muistin ratsastaa pohkeella oikealta sain sen pehmeäksi sieltäkin ohjalta ja kulkemaan pyöreänä. Pikkuhiljaa pystyin lyhentämään ohjaa ja alkamaan kokoamaan Spottia. Spotti alkoi vähän jännittymään ja painamaan kädelle ja taas piti ratsastaa kauheasti pohkeella. Otimme myös pienet alkulaukat ja annoin Spotin laukata vähän pidempää laukkaa ja kulkea vähän pidemmällä ohjalla.

Sitten aloimme laukkaamaan keski-ympyrällä. Laukassa Spotti yritti kaatua hirveästi sisälle ja viilettää menemään. Koitin ratsastaa laukkaa enemmän ylöspäin, enkä sellaista pitkää muulilaukkaa, mutta epäonnistuin... Kyllä tuli hetkittäin tosi hyviäkin pätkiä ja laukka oli kivan pyörivää ja poni kulki pyöreänä ja ohjalle pehmeänä, mutta suurimman osan ajasta se vain laukkasi kovaa ja pitkänä. Sama oli oikealle, mutta siihen oli vielä jäykempi. Sain kumminkin kun vähän enemmän asettelin ja taivuttelin niin sen sieltäkin hetkittäin pehmeäksi. Laukkojen jälkeen kello olikin aika paljon niin otimme pikaiset loppuravit. Heti kun aloin keventämään ja annoin ponin kulkea vähän pidemmällä kaulalla, se rupesi kipittämään eikä kuunnellut pidätteitä. Aika paljon jouduin sitä rauhottelemaan, mutta kyllä se kulki hetkittäin kivan rentonakin.

Minulle jäi tunnista ihan hyvä fiilis, vaikka olikin paljon parannettavaa. Keskiviikkona haluaisin mennä jollain tosi isolla ja oudolla hevosella ja sitten lauantaina meillä onkin valmennuksen sisäiset kilpailut, ensi viikkoa odottellessa :) Kuvia on vain valitettavasti laukoista ja loppuverkoista. Kaikista kuvista kiitos Annalle ! :D


Tälleen mentiin aina vähän väliä...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti