lauantai 1. syyskuuta 2012

8 | Koulukisa treenausta

Anteeksi kuvatonta postausta, ei vain ollut hirveästi innokkaita kuvaajia kuvaamaan sateessa, miksköhän ? :D Mut joo meil oli taas tnä valmennus ja meit oli vaan 4 ni oli aika kivasti tilaa ja opettajalla aikaa neuvoa kaikkia. Ensi viikon sunnuntainanahan on koulukilpailut joihin nyt treenattiin ja mentiin myös rata. Menin siis tietenkin Mialla kun se mun valkkuponi on ja oon menos C:hen.

Ensi kerta ponilla ikinä
Alotettiin valkku itsenäisellä alkuverkalla kaikkiin suuntiin ja opettaja siinä samalla neuvoi. Alussa taisin keskittyä vähän vääriin asioihin. Ratsastelin ravia ja koitin saada takajalat alle, joka osottautui erityisen vaikeaksi, varsinkin vasemmalle. Poni mielummin tarjosi laukkaa kuin otti takajalt alleen, jonka syyksi myöhemmin tajuttiin, että sillä ei ole ollut kenkää jalassa sen verran pitkään aikaan, että kavio on kulunut. Kun sain takajalat alle, niin tuli seuraava haaste. Saada poni taivuttamaan ihan niskasta, eikä vain turvasta, joka oli odotetumpaa vaikeampaan, varsinkin laukassa vasemmalle. Kumminkin siinä noin 15-20 verkkailtiin itsenäisesti ja sitten aloitettiin radat. Menin itse meistä 4. viimeisenä niin sain paljon aikaa verkkailla siinä. Kiinnitin siinä sitten itse paljon huomiota siirtymisten terävyyteen ja, että poni lähti pienestä ja jos ei lähtenyt niin sitten tuli raippa. Saatin tosi hyviä siirtymisiä ja pari ihan super laukannostoa. Poni oli hetkittäin tosi hyvin tuntumalla ja kaikki sujui loistavasti, paitsi lisäykset... Menetin tuntuman kokonaan ja poni lähti kipittämään. Saatiin onneksi pari ihan hyvää lisäystäkin.

Meidän ensimmäisten koulukisojen verkka.
Sitten rataan. Minulla ei siis ollut sporria ja jouduin antamaan raipan pois, joka selvästi vaikutti vähän ponin liikkumiseen. Ensimmäisessä pysähdyksessä pysähdys olisi saanut olla terävämpi, mutta minulla ei ollut pohkeet kiinni ja sitä seurasi vieläkin laiskempi raviin siirtyminen. Lisääminen meni taas vähän hätäiseksi, mutta silti aika hitaaksi. Neljän askeleen käynti meni ihan hyvin. Laukan nosto olisi saanut olla paremmin pisteessä ja ympyrät pyöreämpiä, en saanut ulkopohjetta läpi, mutta saatin hetkittäin ihan hyvää rytmikästä laukkaa. Täyskaarto levisi ihan täysin en saanut ulkopohjetta läpi ja vedettiin vähän isoksi, heti uudestaan. Toka ei vielkää hyvä mut parempi. Vasempaan laukan nosto oli jo vähän parempi ja loppurata meni vähän niin ja näin.  Lopputunnista otettiin vielä pari pari pysähtymistä.

Viime vuonna suurinpiirtein samaan aikaan.
Poni säilyi hetkittäin aika kivasti pyöreänä ja tuntumalla, mutta hetkittäin veti pään ihan ylös ja laamaili. Tunti oli selvästi parempi kuin viimeksi, koko ajan edetään hetkittäin vain vähän vähemmän. Ensi kerralla mennään radan osia ja laitan sporrat jalkaan. Piti kirjoittaa vähän enemmän kun ei ole kuvia selventämässä, mutta lisäsin tänne pari vanhempaa kuvaa (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti