lauantai 16. maaliskuuta 2013

46 | I think I’m moving but I go nowhere

Heissan! Meillä oli taas keskiviikkona tunti ja meidän oma tunti meni pellolle. Itse en jaksanut mennä pellolle, joten minä menin ponitunnille rästille. Menin sitten Mialla, yllätys yllätys :D. Me mentiin tunnilla vähän kouluratojen osia, koska parin viikon päästä on taas koulukilpailut. Mä en olekkaan pitkään aikaan mennyt Mialla kunnon koulua. Mia oli ihan okei hetkittäin tosi hyvä ja hetkittäin tosi huono. Ihan hyvä fiilis jäi kumminkin tunnista :). Valitettavasti ei ole tästä kuvia.

Super söpö Silenzio <3
Tänään meillä oli valmennus ja päätin myös hetken mielijohteesta mennä toisellekkin tunnille. Menin sitten Limulla 10:00 tunnille. Oli hauskaa mennä Limulla pitkästä aikaa, vaikka tunti ei ihan onnistunutkaan. Aloitimme tunnin kolmikaarisella mihin piti tehdä jokaiseen kaareen kaaren suuntainen avotaivutus. Tässä vaiheessa tuntia Limu oli vielä ihan hyvät, vähän jäykkä ja painoi oikealle, mutta kumminkin kuunteli pidätteitä ja oli aika rauhallinen. Sitten teimme vielä kolmikaarista ilman avoa kaarissa. Sen jälkeen teimme vähän voltteja ja avoja pitkälle sivulle ja vielä laukkasimme kaikki keskiympyrällä. Näiden tehtävien aikana Limu alkoi painaa aika paljon kädelle ja jyrätä. Varsinkin oikealle se oli ihan sairaan vahva ja mä en vain saanut sitä pehmeäksi oikealle ohjalle. Laukkojen jälkeen siitä muutenkin tuli kauhean reipas ja se vain jyräsi. Pari kuvaa cee Maijele :)
Sitten valmennuksessa me menimme K.N:n eri osia; lävistäjiä laukassa ja ravissa, voltteja, loivaa kolmikaarista, laukkaympyröitä jne. Alkutunnista Spotti oli tosi jäykkä takaata ja se hetkittäin tuntui jopa epäpuhtaalta ja haluttomalta liikkua. Kolmikaarisilla en meinannut saada vaihdettua asetusta kaaressa ja se aina hyytyi kun vaihdoin asetusta. Sitten aloimma laukkaamaan ja yhtäkkiä Spotista tuli sata kertaa parempi. Laukka pyöri ja poni oli tosi rento ja kiva ratsastaa. Lävostäjien lopussakin se siirtyi tosi kivasti raviin ja käyntiin ja sain sen aika nopeasti taas kivaksi siirtymisten jälkeen. Laukkasimme kumminkin aika paljon ja Spotti ehti väsähtää. Sitten se alkoi kipittämään ja tuli taas ihan sairaan kankeeksi. Siinä vaiheessa oli turha alkaa vaatimaan mitään mahottomia, koska poni ei enää vain jaksanut. Loppuraveissa kaikki valmennusryhmäläiset ottivat jotkut eri hevoset joko meidän valkusta tai meidän jälkeisestä valkusta. Itse menin Korpulla loppuravit ja sitten luovutin sen Monalle tasalta. Spotin jälkeen Korpulla meneminen oli pelkkää selässä istumista hevonen toimi niin eri tavalla kuin Spot. Oli kiva kun kerrankin pystyi vain istumaan selässä :D.


Tämä päivä oli jotenkin tosi ristiriitainen. Limu on parantunut ihan sairaasti siitä, kun sillä viimeksi kesällä menin, mutta jotkut jutut olivat myös huonontunut... En myöskään itse ollut ihan parhaillani tänään, tänään ei vain onnistunut Limun kanssa. Spotin kanssa taas laukka oli oha super hyvä, mutta sitten se oli muuten niin huono. Tuntui siltä, että tein pahaa ponille, kun vaadin sitä kulkemaan. Keskiviikkona haluaisin mennä jollain helpolla... Jollain jonka selässä voisin vain istua ja hevonen tekisi kaikki työt puolestani. Toisaalta olisi taas kivaa mennä jollain ihan erilaisella,. No luultavammin saan kumminkin kisaponini, ainakin toivon niin. Maanantaina olisi tarkoitus laittaa yksi vähän erilainen postaus tulemaan, sitä odotellessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti