lauantai 23. maaliskuuta 2013

49 | I'll do what it takes till I touch the sky

Meillä oli tänään taas valmennus ja me mentiin huomisten koulukisojen ratoja. Menen siis K.N. Special 2009:n Spotilla. Olin jo ennen tuntia jotenkin vähän huonolla tuulella, vaikka ei mitään oikeastaan edes käynyt tai mitään, mutta tänään oli vain tällanen päivä... Ajattelin muutenkin jo ennen tuntia ja koko tunninkin, että tänään menee huonosti. No tietystihän silloin sitten myös menee huonosti, jos on noin huono asenne. Meillä oli maneesissa puomeista rakennettu koulurata ja sitten toimme yhden kukkapuskan ja pari penkkiä, jotta tilanne muistuttaisi edes vähän koulukisoja.

Verkkasimme ponit eteen-alas ja sitten aloimme tulla yksitellen radan osia radan sisällä ja muut menivät siksi aikaa radan ulkopuolelle verryttelemään. Spot oli verryttelyssä tosi jännittynyt ja itse en pystynyt istumaan sen ravissa  yhtään. Silloin kun se jännittyy niin sen ravi tulee ihan kamalaksi istua ja sitten se vain jännittyy lisää, kun siellä pomppii. Kumminkin meidän alkuverkka oli siis vain sellasta super jännittynyttä poukkoilua. Vasemmalle se oli ihan sairaan kankee. Vasta sitten kun aloimme kokoomaan poneja ja ratsastamaan niitä sellaseen muotoon, kun haluamme niiden radalla kulkevan, niin Spotti alkoi vähän parantua. Tulimme sitten jokainen yksin oman ratamme raviohjelman, eli laukan nostoihin asti. Menin kolmantena, joten sain hetken vielä ratsastaa ponia verryttelyalueella. Siinä se alkoi sitten tulla vähän paremmaksi, se rentoutui ja alkoi antamaan vähän periksi myös vasemmalta. No menin sitten sen radan ja suurimmat ongelmat olivat varmaan lisäykset, tahti ja se ettei poni katso vasemmalle suorilla. Muuten rata meni ihan hyvin ja Spot oli yllättävän rento ja kiva ratsastaa. Sitten tulimme vielä erikseen laukkaohjelman. Meidän eka laukkaympyrä oli toiselta puolelta vähän pieni, koska ohjasin huonosti ja vasen laukka oli vähän jäykkä.

Mua ihan nolottaa, kun mä ratsastin tolle tunnilla niin huonosti... Must tuntuu et mä vaan potkin ja revin ja kaikkee. Pitää vähän tsempata huomiseen, että en menisi ihan tällaisella asenteella radalle, koska siitä ei hyvää seuraa. Nyt vielä kertaan vähän rataa, jotta muistaisin sen näissä kisoissa :) Kuvista kiitos Emelle ♥

3 kommenttia: